Vihreiden ehdokkaaksi  Keski-Suomen aluevaaleihin

28.09.2021

Nyt se on sitten julkista, lähden Keski-Suomen aluevaaleihin Vihreiden ehdokkaaksi! Jännittävää, innostavaa ja hiukan pelottavaakin. Vaalit ovat tammikuussa 2022, joten ainakin siihen asti päivitän tätä blogia. Samalla yritän tutustua paremmin uuteen kotiseutuuni, muutin tänne viime keväänä Espoosta. Vieraaksi en kuitenkaan tunne oloani: äitini suku on Keski-Suomesta, hän syntyi 1930-luvulla Luhangassa. Ehkäpä siksi nämä mäkiset metsät ja ystävälliset ihmiset tuntuivat heti tutuilta. Olen kotiutunut hyvin uuteen kotiini Jyväskylässä. Keltatiilisessä rivitalossa asuu minun lisäkseni alakouluikäinen kuopukseni ja iloinen cockerspanielimme Eetu.

Kaksi vanhempaa lastani asuvat Iso-Britanniassa. Kun he olivat pieniä, vietimme useita vuosia eri maissa: Kanadassa, Tanskassa ja Intiassa. Tiedän, millaista on olla maahanmuuttaja.  Muistan, kuinka vaikea oli etsiä palveluita kielellä, jota en alkuunkaan osannut, joissain paikoissa en edes aakkosten tasolla. Tämä kaikki kasvatti minua ja auttoi näkemään maailman toisestakin vinkkelistä. 

Myöhemmin, sairaanhoitajaksi opiskeltuani, kiinnostuin erityisesti ikäihmisten asemasta yhteiskunnasta. Ehdin työskennellä sairaanhoitajana yli kymmenen vuotta ja pyörittää muutaman niistä omaa kulttuurihyvinvoinnin yritystäkin ennen kuin hakeuduin opiskelemaan gerontologiaa yliopistoon. Tiedonjano on kova, haluan oppia aina vain lisää. Erityisen onnellinen olen työpaikastani tutkimusavustajana Jyväskylän yliopiston ja Gerontologian tutkimuskeskuksen AGNES-tutkimuksessa, joka tarkastelee aktiivisena vanhenemisen yhteyttä hyvinvointiin. Jyväskylä on hyvä paikka opiskelijalle, ja haluan nähdä sen pysyvän sellaisena. Terveydenhuollon ammattilaisena pohdin paljon opiskelijoiden hyvinvointia ja terveyspalveluita, onhan minulla nyt siihenkin aitiopaikka.

Tämä blogi on luotu vaaleja varten, mutta täällä käsittelemäni asiat ovat tärkeitä myös vaalien välillä. Klikkaamalla yläpalkin "Vaaliteemat" -kohtaa pääset lukemaan minulle tärkeistä aiheista: tasa-arvosta, osallisuudesta, taiteen ja kulttuurin ottamisesta sotepalveluiden kaveriksi. Ota minuun rohkeasti yhteyttä, jos vaikka haluat tuoda esiin sosiaali- ja terveydenhuollon ongelmia tai hyviä käytäntöjä Keski-Suomessa. Lupaan kuunnella herkällä korvalla. Vaikka en pääsisikään valtuustoon, pysyn kuitenkin tällä alalla ja kirjoitan jatkossakin näistä aiheista.

Ja kukapa sen tietää, joskus se politiikan keltanokkakin voi päästä ehdokkaana läpi - se riski tässä on aina olemassa.

© 2021 Seija Helander. Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!