Joulurauhaa

28.12.2022

Välipäivien joulutervehdys Jyväskylästä! Rauhallisina hetkinä ehtii lukea kirjoja. Kaivoin kaapista toissavuonna ilmestyneen Tauno ja Nelli -sarjan joulukirjan, Tauno ja Nelli Joulurauhaa etsimässä. 1940-luvun loppuun sijoittuvalla lastenkirjalla on nyt entistä ajankohtaisempi sanoma.  Tätä kirjoittaessani en vielä tiennyt, mitä helmikuu 2021 toisi tullessaan. Nyt kääntyy lehti jo vuoden 2023 puolelle, ja sodan ja rauhan kysymykset pohdituttavat edelleen sekä aikuisia että lapsia. Moni on tullut tänne suoraan sodan keskeltä.

Tauno ja Nelli -kirjat sopivat erinomaisen hyvin isovanhempien ja lastenlasten yhteisiin lukutuokioihin. Kirjan tonttuaiheiset kuvat ovat Anne Stoltin kaunista käsialaa. Kustantaja esittelee teoksen näin:

"Tauno ja Nelli -sarjan neljännessä kirjassa Alma Akilina saa äidiltä partiolaisten joulukalenterin. Joka aamu hän avaa yhden luukun. Ulos tulee makeisia, manteleita ja musiikkia; maukuvia kissoja ja kiisselikulhoja; karamellikeppejä ja keramiikkakippoja. Taiteilija Picasso on maalannut Ranskassa rauhankyyhkyn, joka lentelee kirjan sivuilla. Navetassa lehmät syövät Arttu Ilmari Virtasen keksimää, Nobelin rauhanpalkinnon arvoista rehua. Suomi toipuu sodasta, eletään rauhan aikaa. Taunon ja Nellin kanssa nykypäivän lapsi tutustuu iso- ja isoisovanhempiensa lapsuuteen 1940-luvun lopun Suomessa."

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita